Німецький уряд виділить €65 млрд, щоби допомогти громадянам впоратися із зростання цін

Коаліція в Німеччині погодила третій пакет допомоги населенню на 65 мільярдів євро. Він має пом'якшити витрати на зростання цін, насамперед на електроенергію.

 Про це пише Bild.

Студенти мають отримати одноразову виплату 200 євро, пенсіонери — 300 євро. 

З 1 січня 2023 року допомога на першу та другу дитину буде збільшена на 18 євро на місяць. Крім того, максимальний розмір допомоги на дитину знову буде збільшено до 250 євро на місяць.

На початку 2023 року наступного року стандартні ставки для малозабезпечених мають бути збільшені приблизно до 500 євро.

Крім того, буде знижена ціна на електроенергію для основного споживання, у майбутньому діятиме пільгова ціна. З жовтня до кінця березня 2024 року на споживання газу діятиме знижена ставка податку у 7% замість звичайної ставки податку у19%. 

Коаліція також домовилася про квиток, який замінить запроваджений улітку проїзний вартістю 9 євро. Ціна нового квитка ще остаточно не визначена. 

«Нашу країну чекають важкі часи. Сьогодні це частина правди, і цю правду потрібно говорити. Я добре розумію, що багато громадян дуже стурбовані своїм майбутнім, дуже стурбовані високими цінами на електроенергію та підвищенням вартості життя», — наголосив канцлер Олаф Шольц.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія повністю зупинила «Північний потік» на невизначений термін