Низький бойовий дух росіян заважає їм досягати оперативних цілей — британська розвідка

Британська розвідка опублікувала дані про ситуацію на війні в Україні станом на 19 червня.

Фахівці вважають, що в останні дні і росія, і Україна продовжували масові артилерійські обстріли в районі Сєвєрдонецька, але значних змін на лінії фронту не було.

У розвідці зазначають, що внаслідок інтенсивних атак обидві сторони, ймовірно, мають «мінливий» бойовий дух. За останні тижні, припускають у Британії, серед українських військових траплялися дезертири. Однак росіяни мають особливі проблеми з бойовим запалом.

«Продовжують траплятися випадки відмов цілих російських підрозділів від наказів та збройного протистояння між офіцерами та їхніми військами», — зазначають у розвідці.

Серед факторів, які до цього призводять, називають погане керівництво, обмежені можливості ротації, дуже великі втрати, бойовий стрес, погане забезпечення та проблеми із зарплатами.

Російська влада намагається юридично тиснути на солдатів, але цьому перешкоджає офіційний статус «спеціальної воєнної операції». Багато військових не розуміють цілей вторгнення.

«Моральні проблеми в російських військах, ймовірно, настільки значні, що обмежують можливості росії у досягненні оперативних цілей», — підсумовують в розвідці.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Окупанти відновили наступ на південь від Ізюма — британська розвідка