НМТ у 2024 році: чотири предмети в один день та новий обов’язковий

У 2024 році Національний мультипредметний тест складатиметься з трьох обов’язкових предметів та одного на вибір.

Про це на брифінгу розповів заступник міністра освіти Михайло Винницький.

За його словами, цьогоріч чотири предмети одразу об’єднають в один тест, який пройде в один день. Сам тест триватиме чотири години з перервою через дві години.

«У 2024 році ми рухаємося далі. У форматі, який був у нас — це було два обов'язкові предмети й один на вибір, ми зараз додаємо додатковий предмет. Відповідно формат НМТ у 2024 році буде 3+1. Це українська мова, математика, історія України та один предмет на вибір», — сказав заступник міністра.

Також він заявив, що МОН враховує як провести тестування, аби воно було безпечним в умовах воєнного стану.

«Це означає, що тестування буде відбуватися не по всій країні в один день, очевидно, що буде розтягнуто в часі», — зазначив він.

Також міністр освіти Оксен Лісовий розповів, що у перелік обов’язкових предметів додали історію України. Але тест охоплюватиме лише певний період.

«Ми чудово розуміємо, що у країні війна, яка вносить свої корективи у можливість вступників готуватися. Відсутність очного навчання, повітряні тривоги та вимкнення світла. Саме тому у 2024 році програма тестування з історії України охоплюватиме лише період XVI - ХХІ ст. Адже так, у країні війна, і саме цей історичний період є дуже важливим для формування у молоді цілісного розуміння нашого минулого та його зв’язку із сьогоденням», — написав міністр.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Міністр освіти підтримав обмеження відстрочки для здобувачів другої освіти