Новак Джокович програв суд щодо скасування візи. Його депортують з Австралії
Getty Images

Перша ракетка світу Новак Джокович програв суд щодо скасування візи. Відповідне рішення ухвалив федеральний суд Мельбурна.

Про це пише The Telegraph.

Пояснювальну частину по справі Джоковича суд надасть пізніше. Проте воно означає, що тенісиста повинні депортувати з країни. Відповідно, його участь на Australian Open є неможливою.

Джокович вже відреагував на програну справу у суді щодо скасування візи. І наголосив, що хоча засмучений цим рішенням, цілком його поважає.

«Дуже засмучений рішенням суду відхилити мою скаргу щодо розгляду рішення міністра про скасування візи. Воно означає, що я не можу залишатися в Австралії та брати участь на Australian Open. Я поважаю рішення суду і буду співпрацювати з місцевою владою щодо моєї депортації з країни», — цитує слова Джоковича BBC.

Скандал із Джоковичем в Австралії

Джоковича було затримано після прибуття до Мельбурна на Australian Open через відсутність щеплення від коронавірусу, яке є обов'язковим для в'їзду до країни.

Перед цим Новака погодилися пустити до Австралії без щеплення, оскільки він пообіцяв надати докази того, що його не можна вакцинувати. Це викликало хвилю обурення в Австралії.

Сербському тенісисту анулювали візу до Австралії та тримали в імміграційному ізоляторі. Джоковича намагалися депортувати з країни, проте він виграв суд і готувався зіграти на Australian Open-2022, проте його австралійську візу анулювали повторно.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Андрія Шевченка звільнили з посади головного тренера «Дженоа»