Нове покоління ноутбуків MacBook та оновлений iMac: компанія Apple презентувала новинки (фото, відео)

У ніч на 31 жовтня американська компанія Apple провела другу осінню презентацію у 2023-му році під назвою «Scary Fast» («Жахливо швидко» — Прим. Ред.) під час якої представила нові MacBook Pro та iMac на нових чипах.

Chas News розповідає, у чому особливості нових продуктів та скільки вони коштують.

Чипи M3, M3 Pro і M3 Max

Нові чипи третього покоління від Apple забезпечують підвищення продуктивності та розкривають нові можливості для продуктів компанії. Це перші чипи для персональних компʼютерів, створені за провідною в галузі тринанометровою технічною технологією, що дозволяє підвищити швидкість і ефективність. Швидкість візуалізації тепер у 2,5 раза вища ніж на мікросхемах сімейства M1.

Зовнішній вигляд 24-дюймової моделі iMac залишився майже незмінним. Пристрій працює на базі процесора M3, такого ж як у 14- та 16-дюймових MacBook Pro.

Процесори підтримують до 128 Гб памʼяті, а також краще оптимізовані для роботи зі штучним інтелектом та машинним навчанням. Крім потужності та швидкості роботи, що виросла, чипи забезпечують і більш ефективне енергоспоживання.

Нові ноутбуки MacBook Pro

Apple також анонсувала нову лінійку MacBook Pro. Завдяки архітектурі графічного процесора наступного покоління та швидшому процесору сімейство M3 надає MacBook Pro ще більшу продуктивність і нові можливості.

14- та 16-дюймові MacBook Pro з M3 Pro забезпечують ще більшу продуктивність і додаткову уніфіковану підтримку пам’яті.

Моделі M3 Pro і M3 Max тепер також доступні в чорному кольорі з темним алюмінієвим покриттям.

Усі моделі MacBook Pro оснащені дисплеєм Liquid Retina XDR із на 20 відсотків яскравішим вмістом SDR, вбудованою камерою 1080p та звуковою системою з шістьма динаміками.

Дисплей практично не змінився Liquid Retina XDR з частотою оновлення 120 Гц. Максимальна яскравість у звичайному режимі зросла до 1000 ніт, а HDR не змінилася — до 1600 ніт. Батарея тримає тепер 22 години. Нові продукти будуть доступні з 7 листопада. На презентації представили лінійку у кольорі Space Black.

Замовити новий MacBook Pro можна буде з 7 листопада. Вартість 14-дюймового компʼютера починається з позначки $1 600 за базову версію, а 16-дюймовий ноутбук обійдеться як мінімум $2 500.

24-дюймовий iMac

Новий iMac отримав 24-дюймовий екран Retina з роздільною здатністю 4,5K. Продуктивність нового компʼютера в 4 рази вища, ніж в iMac з екраном 21,5 дюйми. Новинка отримала вбудовані камери FaceTime 1080p, а також аудіосистему із шістьма динаміками. Вона підтримує бездротові протоколи Wi-Fi 6E та Bluetooth 5.3. Також у компʼютері є чотири порти USB-C, включаючи два порти Thunderbolt.

Початкова ціна восьмиядерного моноблока $1 299, а з десятьма ядрами — від $1499.

Американські ЗМІ писали, що компанія також оновить трекпад, клавіатуру та комп'ютерну мишку із зарядним пристроєм USB-C, проте цього не сталося і в оновленому магазині цього не додали, окрім нового стилуса.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Оновлення зарядки та новий дизайн: Apple презентувала нові iPhone 15 (фото, відео)