Нові кібератаки. Один із київських судів втратив доступ до електронних систем, не працює форум Prozorro
Pixabay

У понеділок, 17 січня 2021 року, зафіксували нові кібератаки в Україні.

Зокрема, Шевченківський райсуд Києва втратив доступ до своїх електронних систем, також поки не працює форум системи державних закупівель Prozorro.

Про це у Facebook повідомляє пресслужба суду.

«Доступ до електронної пошти суду, офіційного вебсайту суду на порталі «Судова влада», підсистеми «Електронний суд», функціоналу автоматизованої системи документообігу суду (в частині направлення рішень до Єдиного державного реєстру судових рішень, обміну вхідною та вихідною кореспонденцією) припинено з незалежних від суду причин», — сказано у повідомленні.

Фахівці Державної судової адміністрації у співпраці з органами з протидії кіберзлочинності вживають заходів щодо обмеження шкоди для критичних систем і зберігання даних.

Троянський злам. Атака на сайти українських держорганів 14 січня була лише прикриттям перед більш серйозним кібернападом

Крім того, здійснено кібератаку на систему державних закупівель Prozorro.

«Сьогодні о 08:00 на сторінці форуму Prozorro Infobox з'явилося повідомлення, аналогічне тим, що були використані під час кібератаки на інші державні сайти 14 січня. Сторінка відключена, а фахівці проводять розслідування і працюють над оперативним відновленням роботи форуму», — йдеться в повідомленні Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації.

Пресслужба Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації повідомила, що сторінка Prozorro Infobox наразі відключена, а фахівці проводять розслідування і працюють над оперативним відновленням роботи форуму.

У ніч з 13 на 14 січня відбулася наймасштабніша за чотири роки атака на сайти українських державних структур. В результаті були недоступні сайти низки міністерств та портал електронних послуг «Дія».

СБУ заявила про ознаки причетності спецслужб Росії до кібератаки, але у Москві заперечують це.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Хакерська атака на урядові сайти України. В Microsoft розповіли подробиці розслідування