Нові опитування підвезли. Українці найменше довіряють Степанову, Стерненку і Марченко. Найбільше — Зеленському і Тимошенко
УНІАН

Нові опитування приїхали. Українці найменше довіряють Степанову, Стерненку і Марченко. Найбільше — Зеленському і Тимошенко.

Половині українців сподобались санкції США проти Коломойського

Найбільше українці довіряють президенту Володимиру Зеленському і лідеру партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко, а найменше — міністру охорони здоров’я Максиму Степанову, колишньому лідеру одеського «Правого сектора» Сергію Стерненку і телеведучій, представниці ОПЗЖ Оксані Марченко.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 10-12 березня.

Автори констатують: «Всім політикам України довіряє менше людей, ніж не довіряє. Найбільше населення України довіряє Володимиру Зеленському (45%), Юлії Тимошенко (31%), співголові фракції ОПЗЖ Юрію Бойку (26%), нардепу від ЄС Петру Порошенку (25%), найменше — Максиму Степанову і Сергію Стерненку (по 8%) і Оксані Марченко (10%)».

/ Київський міжнародний інститут соціології

Варто зазначити, що приблизно 60% українців не знають Стерненка і Степанова.

Якщо вирахувати баланс довіри і недовіри (відсоток тих, хто довіряє мінус відсоток тих, хто не довіряє), то найкращий баланс у Зеленського (-7%).

Потім ідуть Стерненко (-16%) і Степанов (-23%). Найгірший баланс у представника ОПЗЖ Віктора Медведчука (-57%), глави МВС Арсена Авакова (- 48%) і Порошенка (-48%).

Дослідження тривало з 10 по 12 березня методом телефонних інтерв'ю на основі випадкової вибірки мобільних номерів. Опитали 2014 осіб у віці 18 років і старше. До вибірки не включали анексований Крим і окупований Донбас.

Половині українців сподобалися санкції США проти Коломойського

52% опитаних українців позитивно ставиться до того, що США запровадили санкції проти Ігоря Коломойського. Про це свідчить те ж опитування, проведене Київським міжнародним інститутом соціології з 10 по 12 березня.

/ Київський міжнародний інститут соціології

Автори повідомили: «Більшість населення (52%) позитивно ставиться до того, що США запровадили санкції проти Ігоря Коломойського, негативно ставиться тільки 14%. Оцінюючи роль президента Зеленського в запровадженні цих санкцій, 42% вважають, що він не втручався в цей процес, 9% вважають, що він сприяв США у оголошенні санкцій, а 7%, що заважав».

Президентські рейтинги Зеленського і Порошенка зросли