Новий командувач ТрО Плахута керував Внутрішніми військами при розгоні Майдану

Новий командувач військами Територіальної оборони Ігор Плахута на час Революції Гідності керував Внутрішніми військами МВС під час розгону Майдану.

Про це нагадують «Українська правда» та hromadske.

Зазначають, що уночі 10 грудня 2013 року правоохоронці зачистили урядовий квартал від барикад Євромайдану. Плахута, який на той час був начальником управління Південного територіального командування внутрішніх військ, заявив, що тоді було залучено близько 400 бійців.

Журналістам Плахута заявив, під час зачистки урядового кварталу постраждало двоє «беркутівців». Тоді ж він казав, що «люди в чорному, які розбирали барикади, це були комунальники».

За даними ЦНС, 21 січня 2014 року Плахута виходив до мітингувальників Майдану на перемовини.

Також ЗМІ повідомляли, що 18 лютого 2014 року Плахута у коментарі запевнив, що штурму загороджень мітингувальників не буде. Попри це, у цей день через сутички між силовиками та протестувальниками, загинули понад 20 людей.

Нагадаємо, 11 лютого Зеленський призначив командувачем Сил тероборони Ігоря Плахуту. Командувачем Сухопутних військ ЗСУ став Олександр Павлюк, також новим командувачем Обʼєднаних сил ЗСУ став Юрій Содоль, командувачем ДШВ став Ігор Скибюк

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Сергій Наєв заявив, що дізнався про своє звільнення зі ЗМІ