Новий масштабний наступ рф завершиться до квітня і не буде успішним — ISW

Великий наступ, який росія планує на сході України, завершиться передчасно у сезон весняних дощів.

Про це заявляють в американському Інституті вивчення війни (ISW).

Фахівці нагадали, що представник ГУР Андрій Черняка заявляв, що путін наказав окупантам захопити всю Донецьку і Луганську області до березня 2023 року. Також за даними розвідки, росіяни перекидають додаткову силу та військову техніку на схід України.

На думку аналітиків, російський президент знову переоцінив можливості своєї армії. Зазначають, що немає жодних доказів того, що російські війська відновили достатню бойову міць для захоплення понад 11,3 тис. квадратних кілометрів Донеччини (більше 42% від загальної площі області).

Ймовірніше, новий наступ завершиться невдачею для росіян до квітня 2023 року, під час весняного сезону дощів. Водночас це може створити сприятливі умови для контрнаступу українських військ наприкінці весни або влітку 2023 року, коли вони отримають сучасні танки.

Раніше міністр оборони Олексій Резніков заявляв, що росія може близько 24 лютого спробувати перейти у масштабний наступ на двох напрямках — на Донбасі та на півдні. Також про це говорили у ГУР та секрктар РНБО Олексій Данілов. Водночас загрози наступу з території Білорусі наразі немає.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Найгарячіше» буде в березні. Буданов анонсував великий наступ навесні