Новий оборонний пакет та «гарантії безпеки»: результати візиту Туска до Києва
Офіс президента

22 січня прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск приїхав до України та зустрівся з президентом Володимиром Зеленським.

Український лідер повідомив, що переговори з Туском були «дуже продуктивними». Сторони обговорили всі аспекти двосторонніх відносин, зокрема можливості спільного виробництва зброї.

Після Зустрічі польський прем’єр оголосив про новий оборонний пакет для України.

«Є новий польський оборонний пакет. Ми цінуємо таку незмінну допомогу. Є нова форма нашої взаємодії заради більшого масштабу закупівель зброї для українських потреб — це польський кредит для України», — розповів президент.

Також за підсумками зустрічі стало відомо, що Польща приєдналася до декларації країн G7 про «гарантії безпеки» для України. Обидві країни розпочнуть роботу над безпековою угодою.

«Ми обговорили приєднання Польщі до декларації G7. Вдячний за вашу готовність почати роботу над безпековою угодою між нашими країнами», — заявив Зеленський, цитує Polsat.

Крім того, Туск заявив, що Польща буде повністю підтримувати швидкий вступ України до Європейського Союзу. А також він повідомив, що Уряд країни призначить уповноваженого з питань відновлення України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Фінансова допомога українцям в ЄС у 2024 році: розмір та умови отримання