Новий штам «Омікрон». Що змінилось у правилах в'їзду до країн та протиепідемічних заходах
Unsplash

Через новий штам коронавірусу «Омікрон» Британія посилює протиепідемічні заходи, Європа та США закривають кордони для південноафриканців, а Ізраїль — взагалі від усіх іноземних туристів.

Обмеження для тих, хто прибув з Південної Африки

Через новий штам обмежння повернули багато країн, зокрема:

  • США, Євросоюз та Канада заборонили в'їзд іноземцям із країн Південної Африки.
  • Австралія у суботу не лише заборонила в'їзд іноземцям із Південної Африки, а й взагалі на два тижні скасувала авіарейси із країн регіону.
  • Японія з суботи ввела десятиденний карантин для тих, хто прибуває з Південної Африки. За цей час вони зобов’язані зробити чотири тести.
  • Індія запровадила посилену перевірку тих, хто прибуває з ПАР, Ботсвани, а також з Гонконгу.

Ізраїль закриває кордони для всіх іноземних туристів

Згідно нових правил, які набули чинності у ніч на 28 листопада, іноземним громадянам заборонено в’їзд до Ізраїлю на 14 днів. Виняток становлять лише ті, хто отримав дозвіл від урядової комісії.

Громадяни Ізраїлю, що повертаються з-за кордону зобов’язані зробити один ПЛР-тест після прибуття в аеропорт, а другий — після проходження самоізоляції, яка теж обов’язкова для всіх. Для тих хто перехворів та щеплених осіб ізоляція триватиме три доби, для невакцинованих – сім днів при негативному повторному тесті та 14 днів без нього.

Британія змінить правила в’їзду та посилить контроль за протиепідемічними заходами

За словами прем'єр-міністра Великої Британії, у країні запровадять обов'язкове ПЛР-тестування та самоізоляцію до отримання негативного результату для всіх, хто прибув до країни. Це стосується і вакцинованих.

Крім того, в Британії посилять контроль за носінням масок у магазинах та громадському транспорті.

У Нідерландах запровадили частковий локдаун

Впродовж трьох тижнів у Нідерландах кафе, барам, ресторанам, музеї, кінотеатри та спортивні заклади працюватимуть до п’ятої вечора. Продовольчі магазини та аптеки закриватимуть о восьмій вечора.

Також зазначили, що громадянам країни дозволено приймати у себе вдома не більше чотирьох гостей. Уряд знову рекомендує працювати дистанційно.

Але дитячі садки, школи та університети не зачиняли.

Лікар з ПАР назвала нові симптоми COVID-19, що з'являються при інфікуванні штамом «Омікрон»