Новина про жінку-капітана корабля, що перекрив Суецький канал, виявилась фейком
Getty images

Єгипетська жінка-капітан Марва Ель Селехдар заперечила, що вона керувала вантажним судном Ever Given, змусивши його сісти на мілину, перетинаючи Суецький канал.

Ель Селехдар заявила, що вона працює в єгипетському Управлінні морської безпеки і керуючим маяком Aida 4.

Марва Ель Селехдар

Вона також розповіла, що її фотографію взяли з інтерв’ю, яке вона давала в минулому, і змінили в графічному редакторі заголовок, щоб зробити дезінформацію схожою на останні новини.

Селехдар назвала це «організованою кампанію» проти неї. Тільки у Twitter створили три підроблені акаунти з її ім’ям, які за кілька годин набрали 20 000 підписників.

Фейкова публікація циркулює у соціальних мережах разом із написом, що піддає сумніву здатність арабських жінок працювати морськими капітанами.

Голова Адміністрації Суецького каналу Усама Рабі заявив, що буксири досі намагаються зняти з мілини вантажне судно Ever Given, що застрягло у вівторок вранці, перетинаючи міжнародний водний шлях.

Причиною причини аварії чиновник назвав погану погода, оскільки швидкість вітру на той момент складала 40 вузлів, що погіршило здатність керувати кораблем.

Для корабля Ever Given це вже не перша аварія. У 2019-му на півночі Німеччини він зіткнувся з невеликим поромом, пришвартованим на річці Ельба в Гамбурзі. Тоді на поромі не було жодного пасажира, але він був серйозно пошкоджений. Прокурори Гамбурга відкрили справу проти капітана та штурмана Ever Given за підозрою у небезпечному судноплаванні, але призупинили його в 2020 році через брак доказів.

Перед тим, як перекрити Суецький канал, контейнеровоз «намалював» пеніс своїм курсом