Новообраний мер Конотопа Олександр Луговий помер від ускладнень COVID-19

Після госпіталізації помер Олександр Луговий, якого на виборах 25 жовтня обрали мером Конотопа. Політик ще не встиг заступити на нову посаду. Причиною передчасної смерті Лугового стала коронавірусна хвороба та її ускладнення, за даними BBCЙому було 53 роки.

Про його смерть повідомляють місцеві ЗМІ, а також народний депутат Ігор Молоток, який обирався до парламенту від цього округу.

Страшна звістка й велика втрата. Він переміг на виборах і відчайдушно боровся за життя з підступною хворобою. Здавалось, що найстрашніше вже позаду, але це було не так.

Молоток висловив свої співчуття рідним і близьким покійного, а також побажав витримки та єдності громаді Конотопа, яка лише нещодавно обрала Лугового керівником міста.

Що відомо про Лугового

На виборах 25 жовтня його обрали мером Конотопа, але змінити на цій посаді Артема Семеніхіна він ще не встиг. До цього Луговий був депутатом Конотопської районної ради.

Луговий одружений. Крім дружини Наталії, у нього залишився син Віталій. Сім'я живе в селі Кузьках, що під Конотопом.

У середині 2000-их політик був членом «Партії регіонів». Втім, він не зміг разом з партією потрапити ані в Сумську обласну раду у 2006 році, ані у Верховну Раду наступного року.

Результати виборів у Конотопі

  • Олександр Луговий (самовисуванець) – 37,34%,
  • Артем Семеніхін («Свобода») – 31,87%,
  • Іван Огрохін («Наш край») – 7,26%,
  • Сергій Завгородній (самовисуванець) – 4,56%,
  • Микола Пасько (самовисуванець) – 3,73%,
  • Інна Пащенко («Самопоміч») – 3,58%.

Решта кандидатів набрали менш як 3%. Оскільки в Конотопській міській громаді менше ніж 70 тисяч виборців, другий тур для визначення мера тут не був потрібен.

Таким чином, Луговий обійшов у перегонах чинного мера Артема Семеніхіна, але так і не встиг змінити його на посаді. Ймовірно, у місті відбудеться повторне голосування на виборах мера.

У себе на Facebook Луговий розповідав, що хворіє і перебуває в лікарні. 31 жовтня він повідомив: «Стан мого здоров’я стабілізувався і вже наступного тижня я планую повернутися в Конотоп».

На виборах мера Конотопа Луговий обійшовши усіх інших конкурентів, зокрема, чинного мера міста Семеніхіна. Розрив між ними склав трохи більше однієї тисячі голосів.

Раніше стало відомо, що від ускладнень COVID-19 з життя пішов переобраний міський голова Новгород-Сіверського (Чернігівська область) Олег Бондаренко. Ще раніше через коронавірус помер мер Борисполя Анатолій Федорчук, який також лідирував на місцевих виборах.

В Україні завершився другий тур місцевих виборів