ОАЕ створюють перший в світі «космічний суд»
Integral Group

Влада Об'єднаних Арабських Еміратів оголосила про створення «космічного суду» для врегулювання комерційних суперечок на орбіті Землі. Про це повідомляє Міжнародний фінансовий центр Дубая (DIFC).

«У 2021 році суди Міжнародного фінансового центру Дубая (DIFC) і Фонд майбутнього Дубая (DFF) приступлять до реалізації нової ініціативи «Суди майбутнього» і будуть впроваджувати космічний суд», — пишуть чиновники.

Новий арбітражний суд буде спеціалізуватися на космічній діяльності приватних компаній, на розбіжностях з приводу купівлі супутників або зіткнення пристроїв на навколоземній орбіті.

Рішення, як пояснюють автори повідомлення, продиктоване прогресом у космічній галузі, який був досягнутий ОАЕ в останні роки.

Космічне право регулюється міжнародними конвенціями та резолюціями, в тому числі Договором ООН по космосу, який вступив в силу в 1967 році. Деякі держави також підписали двосторонні або багатосторонні угоди для регулювання своєї космічної діяльності.

Хоча до недавнього часу ця область була майже виключно прерогативою країн і організацій, зараз в цю сферу залучаються і приватні компанії.

SpaceX не визнає міжнародне право на Марсі, згідно з Умовами надання послуг Starlink