Обшуки у керівника антикорупційного центру в Харкові Дмитра Булаха: що відомо

ДБР та СБУ провели обшуки в керівника громадської організації «Харківський антикорупційний центр» Дмитра Булаха.

Про це повідомив Харківський антикорупційний центр.

«ДБР та оперативники СБУ прийшли з обшуками до керівника Харківського антикорупційного центру Дмитра Булаха, який зараз є військовослужбовцем Нацгвардії. Маючи на руках ухвалу суду про проведення обшуків, вони з'явилися за місцем проживання ти вимагали надати відомості, пов'язані з проходженням військової служби», — йдеться в повідомленні.

Булаха повідомив, що у ході обшуку у нього вилучили мобільний телефон. На його думку, це політичне замовлення.

У дописі він зазначив, що «бойову» зарплатню за місцем служби не отримував та посвідчення учасника бойових дій не має.

Булаха розповів, що улітку 2022 року йому вручили повістку працівник ТЦК у супроводі двох працівників Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції. До цього за ним їздила машина на номерах прикриття. Чоловік каже, що тоді хворів, а лютого 2023 року мобілізувався сам. Також він зазначає, що помічав за собою «хвости» восени 2023 року.

ДБР у коментарі «Українській правді» заявили, що відкрили кримінальне провадження за матеріалами СБУ за фактом можливих зловживань під час зарахування на службу військових.

Зараз правоохоронці з’ясовують можливе перевищення повноважень командуванням однієї з військових частин Нацгвардії на Харківщині.

«10 квітня 2024 року ДБР та СБУ провели слідчі дії у вказаній військовій частині та за місцем проживання одного з фігурантів, який є представником антикорупційної громадської організації. Зазначаємо, що кримінальне провадження, відкрите за матеріалами СБУ ще у серпні 2023 року, жодним чином не стосується діяльності громадської організації. Під час обшуків речі, які стосуються діяльності ГО не вилучалися», — розповіли у ДБР.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Глава СБУ відсторонив Вітюка і відправив на передову після розслідування «Слідства.Інфо»