Обстріл аеродрому «Канатове»: ексрозвідник Червінський заявив, що Залужний дав дозвіл на операцію

Ексрозвідник Роман Червінський, який у 2022 році брав участь у невдалій операції з переманювання ворожого літака, каже, що дозвіл на цю операцію дав головнокомандувач Валерій Залужний.

Про це він розповів в інтерв’ю «Українській правді».

За його словами, до розвідки звернулась СБУ, яка мала інформацію, що один з російських військових був готовий перегнати літак до України. Це було потрібно, адже Служба безпеки не могла забезпечити безпечний переліт.

«Я доповів своєму керівництву. Керівництво доповіло Залужному. Залужний дав санкцію. Перша санкція була усна, щоб ми з’ясували можливість проведення такої операції», — розповів Червінський.

Після цього про плани повідомили командувачу ВПС, а для перевірки російського пілота виділили окремого співробітника.

«На цьому етапі ми повторно доповіли Залужному, що Військово-повітряні сили підтвердили особу пілота і що якщо це навіть гра, то він не зможе ніяким чином проникнути на нашу територію, бо в повітряному коридорі, який ми йому надамо, його в разі чого зіб’ють. Залужний дав санкцію, що згоден з проведенням операції», — каже ексрозвідник.

За його словами, письмовий документ нібито знищили, коли розформували його частину. Однак існує лист до СБУ, де Залужний попросив відрядити співробітника, аби той виконав свою частину роботу в рамках операції. Цей документ додали до справи ексрозвідника.

Червінський каже, що лист Залужного тривалий час «ховали», а його звинуватили в тому, що він самовільно вирішив відправити людей на аеродром «Канатове» під виглядом навчань. Він також додає, що у справі замовчують участь працівника СБУ в організації операції.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Справа про обстріл аеродрому «Канатове»: суд заарештував ексрозвідника Романа Червінського