Обстріл Чернігова: росіяни підірвали ракету у повітрі, щоби уразити більше людей

Під час удару по Чернігову росіяни так запрограмували ракету, щоби вона уразила якомога більше людей довкола, а не лише будівлю Драмтеатру.

Про це в ефірі телемарафону розповів Юрій Бєлоусов, керівник Департаменту Офісу генпрокурора щодо протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту.

За його словами, удар наносився балістичною ракетою з комплексу «Іскандер-М». Вона може мати кілька налаштувань і цього разу її запрограмували на підрив у повітрі.

«Такий вид налаштувань робиться для того, щоб збільшити максимальне ураження живої сили на відкритій місцевості. Драмтеатр, безумовно, також отримав пошкодження, але є припущення, що основна сила вибуху була спрямована на оточуючих людей», — пояснив Бєлоусов

Від додав, що зараз розслідування здійснюється за двома магістральними напрямами. По-перше, встановлюються особи, які приймали рішення про удар і безпосередньо його здійснили. По-друге, вивчаються всі обставини, пов'язані з організацією виставки дронів у будівлі Драмтеатру, яка і стала ціллю обстрілу. .

Також відпрацьовується версія щодо наведення удару російськими агентами на території України.

Нагадаємо, внаслідок обстрілу загинули 7 осіб і 156 звернулися за медичною допомогою.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Як виглядає зсередини Драмтеатр у Чернігові після ракетного удару (відео)