Обстріл Одеси: загинули ексзаступник мера та два колишні топ-поліцейські

В Одесі внаслідок російського ракетного удару 15 березня загинули колишній заступник міського голови Сергій Тетюхін та два екзаступники голови обласної поліції Олександр Гостіщев та Дмитро Абраменко, які воювали у складі батальйон спецпризначення НПУ «Цунамі».

Про смерть Гостіщева та Тетюхіна повідомив депутат міськради Андрій Вагапов. Загибель свого колишнього застпуника підтвердив і мер міста Геннадій Труханов. Голова Одеської районної ради Віталій Барвіненко  також опублікував фотографії трьох загиблих — Гостіщева, Тетюхіна та Абраменка.

Сергій Тетюхін

Сергій Тетюхін звільнився з міськради восени 2023 року у зв'язку з переходом на військову службі. У міськраді він спочатку працював директором департаменту економічного розвитку, потім очолював департамент транспорту, далі був заступником міського голови, а у травні 2023 року став першим заступником мера.

Олександр Гостіщев

Олександр Гостіщев ще у 2014 році пішов добровольцем на фронт. У 2015-2017 роках він очолював Жовківське відділення поліції Львівщини, а потім — управління патрульної поліції Луганщини. У 2019 році він став керівником патрульної поліції Одеської області, після чого обіймав посаду заступника начальника Головного управління Нацполіції в Одеській області

Після повномасштабного вторгнення рф у лютому 2022 року став командиром батальйону спецпризначення НПУ «Цунамі». Після наступальної операції на Херсонщині його було нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Дмитро Абраменко

Дмитро Абраменко раніше очолював управління превентивної діяльності Нацполіції в Одеській області та працював заступником начальника ГУНП Одещини. Згодом він також долучився до батальйону «Цунамі».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росіяни атакували ракетами Одесу: 16 загиблих, 55 поранених у лікарні (оновлено)