Обстріли, «диверсанти» і провокації. Що відбувається у Брянській області (відео)

У четвер, 2 березня, низка російських ЗМІ одночасно випустила кілька заяв про «групу українських диверсантів», які нібито проникли на територію Брянської області.

Спочатку росЗМІ заявили, що українці обстріляли шкільний автобус в селі Сушани. Потім цю інформацію спростували, а деякі видання навіть уточнили, що ніякої школи в селі нема, а діти перебувають на дистанційному навчанні.

Згодом пропагандисти заявив, що «диверсанти» обстріляли машину з цивільними, внаслідок чого поранення отримала дівчинка, яка потім, за повідомленням тих же ЗМІ, померла. Щоправда, вже незабаром «виявилось», що дитина вижила і це був хлопчик.

Також росЗМІ стверджують, що так звані диверсанти взяли в заручники відвідувачів магазину в селі Любечани.

Нагадаємо, близько тижня тому Оперативне командування «Північ» попереджало, що окупанти можуть готувати провокації на півночі. Розвідка зафіксувала рух колон військової техніки в районі кордону із Чернігівською областю без знаків розпізнавання та військових, одягнених у піксель, схожий на форму ЗСУ. 

Після повідомлень російських ЗМІ про «групу українських диверсантів» в ОК знову нагадали про можливість провокацій.

Тим часом Російський добровольчий корпус опублікував відео на фоні таблички з Любечан, заявивши, що «прийшов у Брянську область, щоб показати співвітчизникам, що вільні росіяни зі зброєю в руках можуть боротись із режимом».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Рівному диверсант намагався підірвати об'єкт транспортної інфраструктури