Обстріли, евакуація людей і стягування техніки. Що відбувається на кордоні Киргизії і Таджикистану (відео)

У четвер, 27 січня на кордоні Киргизії і Таджикистану сталася перестрілка між військовими. З обох сторін є загиблі і поранені, в тому числі і серед мирного населення.

Про це повідомляє АКИpress.

За словами місцевих жителів, обстріли на кордоні невчухають. Із прикордонних сіл евакуювали цивільних. У кількох населених пунктах відключили електрику.

Киргизія та Таджикистан звинувачують один одного у відмові припинити обстріл. 

З боку Таджикистану постраждали 13 людей, з боку Киргизії наразі відомо про чотирьох постраждалих.

Прикордонників Киргизії та Таджикистану перевели на посилений режим несення служби. До місця конфлікту стягуються військові підрозділи та техніка.

Місцева влада конфліктуючих сторін вживає всіх заходів для врегулювання ситуації.

За попередніми даними, заворушення спалахнули через те, що автомобіль громадяна Таджикистану закидали камінням з киргизького боку кордону.

Згодом прикордонники Киргизстану заявили, що Таджикистан застосував проти них міномети. За їхніми словами, станом на 20:30 за місцевим часом ситуація все ще лишалась напруженою.

Збройні конфлікти на кордоні Киргизії і Таджикистану виникають періодично. Останній ескалація з десятками загиблих сталася у квітні 2021 року на одній зі спірних ділянок.Обидві держави звинувачують одна одну в цьому конфлікті.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У країнах Центральної Азії стався блекаут — спрацювала автоматика і зникло світло