Обвал багатоповерхівки у Маямі. Залишки будівлі знищили вибухом (відео)

5 липня в штаті Флорида здійснили контрольований вибух нестабільних залишків будівлі, яка обвалилася минулого місяця.

Про це в Twitter повідомив Мануель Бохоркес, журналіст CBS.

«Частина Champlain Towers в Серфсайд, Флорида, була знесена — це ще одна сумна глава для тих, хто вижив, і їх сімей. Офіційні особи заявляють, що конструкція наражає на небезпеку пошуково-рятувальні команди, і це дозволить їм досліджувати більше території», — йдеться у повідомленні.

Будівля була знесена методом часткової вирубки. Його суть полягає в тому, що конструкція будівлі була ослаблена малопотужними вибухами, і воно впало під дією сили тяжіння. При тому уламки практично не розлетілися на всі боки.

Наразі слідство не встановило, що саме спричинило обвал багатоквартирного будинку на березі моря, побудованого 40 років тому.

Після обвалу влада в інших містах почала перевіряти давно побудовані хмарочоси, аби пересвідчитися, що суттєві структурні хиби не залишилися поза увагою.

Внаслідок такої перевірки влада міста Норт-Майамі-Біч наказала евакуювати багатоквартирну будівлю, що розташована у 8 км від місця обвалу будинку у Серфсайді.

Більша частина будівлі в Серфсайді, поблизу Маямі, обвалилася вранці 24 червня. Кількість підтверджених жертв — 24. Ще 121 людина зникла безвісти, їх вважають загиблими.

У Японії стався масштабний зсув. Десяток зруйнованих будинків та 20 зниклих безвісти