Обвал криптовалюти. Маск заявив, що Tesla більше не продаватиме машини за біткоїни
Getty Images

Автомобільна компанія Tesla більше не продаватиме машини за біткоїни, оскільки видобуток криптовалюти погіршує екологічну ситуацію у світі.

Про це гендиректор компанії Ілон Маск розповів у Twitter.

Після заяви бізнесмен курс біткоїна впав більш ніж на 10%, акції Tesla також подешевшали.

Маск став найбільш високооплачуваним гендиректором у США

У лютому поточного року Tesla заявила, що придбала $1,5 млрд цифрової валюти. Проте 13 травня у компанії переглянули свою позицію.

«Ми стурбовані швидким зростання використання викопного палива для видобутку біткоїнів та операцій з ними, особливо вугілля, яке має найгірші показники щодо викидів серед усіх видів палива... Криптовалюта — це гарна ідея... але вона не може обходитись так дорого для навколишнього середовища», — написав Маск у соцмережі.

За його словами, компанія продаватиме машини за біткоїни лише, коли «майнінг» почне використовувати альтернативні джерела енергії. Аналітики ринку вважають, що у такий спосіб Tesla намагається заспокоїти інвесторів, які занепокоєні змінами клімату.

«Екологічне, соціальне та корпоративне управління (ESG) зараз є основною мотивацією для багатьох інвесторів. Tesla як компанія орієнтована на чисту енергетику, може захотіти працювати краще в ESG», сказала у коментарі ВВС Джулія Лі з Burman Invest.

Ілон Маск зізнався, що у нього синдром Аспергера, а також обвалив Dogecoin