Обвинувачений у корупції депутат Київради Трубіцин виїхав з України завдяки листу від ГУР — «Схеми»

Депутат Київської міськради Владислав Трубіцин, якого САП та НАБУ обвинувачують у хабарництві, виїхав за кордон на підставі листа за підписом очільника ГУР Кирила Буданова. Після цього він двічі не з'явився на засідання Вищого антикорупційного суд.

Про це йдеться у розслідуванні журналістів проєкту «Схеми» (Радіо Свобода).

За даними джерел видання, Трубіцин 13 травня перетнув кордон у пункті пропуску «Рава-Руська» — за три дні до засідання Вищого антикорупційного суду, по якій проходить депутат. Оскільки він так і не повернувся, прокурор САП ініціював його оголошення в міжнародний розшук.

Журналісти з посиланням на джерела у декількох органах пишуть, що Трубіцин для виїзду за кордон він скористався листом на бланку ГУР за підписом Буданова від 27 січня 2023 року.

У ньому очільник розвідки звернувся до керівника Держприкордонслужби із проханням посприяти «безперешкодному перетину кордону» для виїзду у закордонне відрядження з 28 січня до 25 травня 2023 року п’ятьом особам.

Серед них — Владислав Трубіцин. В листі також вказується марка та номер його автомобіля Mercedes S 600, на якому він зрештою і перетнув кордон.

Також «Схеми» встановили, що Трубіцин протягом 2022-2023 років, вже маючи статус підозрюваного у кримінальному правопорушенні, неодноразово виїжджав за кордон на підставі клопотань від ГУР — зокрема, 13 листопада 2022 року та 22 січня 2023 року.

Представник розвідки Андрій Юсов на запит журналістів зазначив, що «наразі не може прокоментувати цю інформацію».

Нагадаємо, 9 лютого 2022 року НАБУ затримала депутата Київської міської ради від «Слуги народу» Владислава Трубіцина на отриманні 1,26 млн грн хабаря. За даними слідства, за цю суму він обіцяв посприяти в організації незаконної схеми роздрібної торгівлі. 11 лютого депутати заарештували, але за кілька днів він вийшов під заставу у 15 млн грн.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

84% громадян впевнені, що факти корупції у владі потрібно оприлюднювати