Очільник МЗС назвав вихід РФ з консультацій щодо MH17 «свідченням її страху перед правдою»
EPA

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час телефонної розмови з міністром закордонних справ Нідерландів Стефом Блоком обговорив взаємодію у притягненні винних до відповідальності за збиття МН17. Зокрема, очільник МЗС назвав вихід Росії з консультацій з Австралією та Нідерландами щодо збитого літака «свідченням її страху перед пра вдою».

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

«Вихід РФ з консультацій щодо МН17 — це промовисте свідчення її страху перед правдою про те, що сталося 17 липня 2014 року у небі над Донбасом», — наголосив Кулеба.

Кулеба каже, що Україна завжди була відкритою до співробітництва та надавала всю необхідну інформацію у зазначеній справі, на відміну від Росії. Глави МЗС домовилися співпрацювати й надалі з метою покарати винних.

Стеф Блок схвалив приєднання України до міждержавного позову Нідерландів проти РФ в Європейському суді з прав людини. Очільник МЗС Нідерландів каже, що уряд країни хотів би відновлення переговорів з Росією задля досягнення справедливості у справі катастрофи. Про це стало відомо з опублікованої заяви уряду на Twitter-сторінці міністра. 

15 жовтня Росія відмовилася від консультацій з Нідерландами та Австралією щодо збитого над Донецькою областю літака рейсу MH17, оскільки «не бачить сенсу» в їх продовженні.

Нагадуємо, 17 липня 2014 року пасажирський Boeing-777 «Малайзійських авіаліній» збили російські Збройні сили зенітно-ракетним комплексом «Бук» над окупованою частиною Донбасу. Літак виконував рейс МН17 із Амстердама в Куала-Лумпур. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Раніше ми писали, що курсант, який вижив в авіакатастрофі Ан-26, продовжить навчання.

Комісія розшифрувала «чорні скриньки» Ан-26. Виявили серйозні порушення у організації польотів