Очільник МЗС Словаччини вибачився перед Україною за жарт прем'єра країни про Закарпаття
Іван Корчок

Міністр закордонних справ Словаччини Іван Корчок вибачився за невдалий жарт свого прем'єр-міністра про те, що він «пообіцяв Закарпаття» в обмін на російську вакцину.

Про це політик написав на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні я спілкувався з Дмитром Кулебою. Я вибачився перед ним за недоречні заяви прем'єр-міністра Словацької Республіки Ігоря Матовича на адресу України. Мені тим більше шкода, що буквально кілька днів тому ми в Києві надзвичайно добре поговорили про те, як далі розвивати наші відносини», — написав Корчок у середу ввечері.

Нагадаємо, під час радіоінтерв’ю на запитання журналіста, що пообіцяв глава словацького уряду росіянам за постачання вакцини, Матович відповів: «Закарпатську Україну».

Потім Матович дав зрозуміти, що пожартував, і запевнив, що не давав росіянам жодних обіцянок.

Глава МЗС Кулеба  висловив жаль, що своїми некоректними висловлюваннями словацький прем’єр псує «надзвичайно дружні та щирі відносини між Україною та Словаччиною".

Словаччина зіткнулася з політичною кризою після того, як дві невеликі партії заявили про можливий вихід з правлячої коаліції через закупівлю урядом 2 млн доз російської вакцини.

1 березня уряд Словаччини підтвердив закупівлю 2 млн доз російської вакцини від COVID-19 «Спутник V». Як ми писали раніше, прем’єр Словаччини наголосив, що російська вакцина — це ліки, а не гібридна зброя.

Кабмін України заборонив російську вакцину проти коронавірусу. 

Прем’єр Словаччини «пообіцяв» росіянам Закарпатську Україну. Наше МЗС вимагає вибачень