Очільник «Укравтодору» Кубраков став міністром інфраструктури
УНІАН

Верховна Рада підтримала призначення голови «Укравтодору» Олександра Кубракова на посаду міністра інфраструктури. Відповідне рішення підтримали 284 депутати.

Про це стало відомо під час засідання парламенту 20 травня.

Кубраков відзвітував щодо досягнень програми «Великого будівництва» за часи його головування в «Укравтодорі». Він нагадав про формування 1,5–2% ВВП як наслідок програми за даними НБУ та КШЕ, роботу з довгобудами, створення близько 50 тис. робочих місць.

Ремонт Кабміну. Чому Рада звільнила трьох міністрів (оновлено)

Кубраков вважає, що його завдання — «навести лад й у інших галузях так само, як у дорожній». Серед пріоритетів новий міністр назвав залізничний транспорт, зокрема стабілізацію фінансового стану «Укрзалізниці»:  оптимізацію витрат, організацію прозорих та конкурентних закупівель.

Щодо дохідної частини підприємства він наголосив, що з одного боку є бізнес, який зацікавлений у зниженні тарифів, з іншого — «Укрзалізниця», яка через це зупиняється.

«Рівень зносу основної інфраструктури сягає 90%, тому ми не можемо не підвищувати тарифи на грузові перевезення», — підкреслив Кубраков.

На його думку, «Укрзалізниця» повинна відвоювати втрачену частку ринку вантажних перевезень. У 2020 році частка автотранспорту майже зрівнялася з часткою залізничного транспорту.

Кубраков зупинився на питаннях портової інфраструктури, рівень зносу основних фондів якої сягає 80-90%. Міністр сказав, що серед пріоритетів — оновлення інфраструктури, проведення концесійних конкурсів портів для залучення інвесторів, а також реформа ринку видачі паспортів морякам.

Свій виступ він завершив авіагалуззю. У планах — розвиток нинішніх аеропортів, створення мережі регіональних аеропортів.

Напередодні стало відомо, хто може замінити трьох міністрів.  

Верховна Рада призначила Ляшка новим міністром охорони здоров’я