Очільнику Бучанського ТЦК висунуто нову підозру: СБУ виявила $1,2 млн

Служба безпеки України повідомила про нову підозру для керівника Бучанського територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК).

Як стало відомо, посадовця затримали у серпні цього року за сприяння Міноборони та Командування Сухопутних військ за підозрою в організації схем для ухилянтів від військової служби.

«Згідно з матеріалами справи, разом з двома спільниками очільник ТЦК пропонував військовозобов’язаним уникнути призову за допомогою фіктивних медичних висновків про погане здоров’я. Під час обшуків у помешканнях та автомобілях фігурантів було виявлено понад $1,2 млн, з яких майже половина була знайдена у спеціально облаштованих схованках у будинку посадовця», — йдеться в повідомленні.

Після затримання суд ухвалив рішення про звільнення підозрюваного під заставу в розмірі 1 млн грн. Однак, після внесення застави, СБУ висунула нову підозру, що не дозволило йому вийти на волю. Тепер посадовцю висунуто нову підозру за ст. 368-5 Кримінального кодексу України (незаконне збагачення), і йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 18 млн грн.

Зловмиснику загрожує до 10 років ув’язнення. Раніше йому та двом його спільникам було повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань) та ч. 3 ст. 369 (неправомірна вигода, надана службовій особі за попередньою змовою групи осіб).

В межах кримінального провадження проведено понад 30 обшуків, під час яких виявлено не тільки готівку, але й незареєстровану зброю, боєприпаси та фіктивні документи ТЦК і військово-лікарських комісій на десятки ухилянтів. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Понад 1 млрд грн збитків: колишньому посадовцю Міноборони повідомили про підозру