Одеситка отримала 11 років в'язниці за збір коштів для окупантів (фото)

В Одесі засудили до 11 років в'язниці місцеву жительку, яка організувала збір грошей для окупантів. Про це повідомляє Служба безпеки України.

Жінку затримали у грудні 2022 року контррозвідники СБУ. За даними слідства, у 2016 році двоє її родичів вступили до підрозділу бойовиків «днр» «Спарта» і воювали проти сил АТО/ООС на сході України.

На початку повномасштабного вторгнення обидва бойовики увійшли до складу регулярних підрозділів Південного військового округу зс рф і брали участь у захопленні Маріуполя і частини Херсонщини.

Одестика вирішила допомогти своїм родичам і у заборонених соцмережах «Вконтакте» і «Одноклассники» розміщувала повідомлення із закликами про грошову допомогу окупантам.

Додатково вона прикріплювала фото із реквізитами російської банківської картки, яка належала співмешканці воюючого родича.

На основі зібраних доказів суд визнав зловмисницю винною за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору) і призначив їй 11 років та 4 місяці ув’язнення з конфіскацією майна.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Суд призначив 15 років ув'язнення для сім'ї агентів російської розвідки