Один до восьми. Зеленський порівняв втрати України та росії у боях на Харківщині

У боях на півночі Харківщини співвідношення втрат між українськими та російськими військовими становить один до восьми — на одного загиблого воїна ЗСУ припадає вісім знищених окупантів.

Про це президент України Володимир Зеленський сказав в інтерв'ю казахському агентству «Власть».

«Їхній прорив у напрямку Харкова, який стався трохи більше ніж два тижні тому, [закінчився] військовими жертвами 1 до 8, один українець на вісім росіян», — сказав він.

І додав, що російському диктатору володимиру путіну «абсолютно наплювати на розуміння людського життя».

Президент наголосив, що лідеру рф володимиру путіну начхати на своїх людей — як на цивільних, так і на військових.

«До цього тижня було близько 2—3 тисяч жертв — я постійно отримую аналітику про вбивство російських військових. 2—3 тисячі сімей втратили своїх дітей. Та йому абсолютно начхати, путін у цей час у лазні перебуває, або де він там — у спа, яке показували не один раз?» — зазначив президент.

Нагадаємо, вранці 10 травня росія розпочала новий наступ у Харківській області. Фактично рф відкрила новий фронт. З цього моменту, згідно з даними українського аналітичного проєкту DeepStare, російські війська зайняли 174 кв. км території в регіоні. 24 травня повідомлялось, що Сили оборони зупинили наступ росіян на Харківщині та проводять контрнаступ.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустить.

В рф заговорили, що хочуть закінчити війну на теперішніх лініях фронту — Reuters