Один з ударів по російських аеродромах координували українські спецпризначенці — NYT
Maxar

У понеділок, 5 грудня, Україна завдала ударів по двох військових базах у росії, використовуючи безпілотники.

Про це пише The New York Times із посиланням на Міністерства оборони росії та високопоставленого українського чиновника.

Джерело NYT стверджує, що Україна використовувала безпілотники для атаки на дві російські військові бази — аеродроми «Енгельс» і «Дягілєво».

Безпілотники нібито були запущені з української території, і принаймні один з ударів був нанесений за допомогою спецназу поблизу бази, який допоміг скерувати безпілотники по цілі, як стверджує джерело.

Нагадаємо, 5 грудня російські ЗМІ повідомили, що на аеродромі під російською Рязанню вибухнув бензовоз, а на аеродромі у Саратовській області безпілотник впав на бомбардувальники. 

Міноборони рф офіційно прокоментувало вибухи на двох російських аеродромах. Там заявили, що ударів завдав «київський режим».

У Головному управлінні розвідки Міноборони України зазначили, що усе що відбувається на території держави-агресора — «це відповідальність держави-агресора».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Безпілотник атакував аеродром у Курську: що відомо (відео)