«Однією ногою в Токіо». Сумнівна назва проєкту про паралімпійців викликала обурення в Росії

В Росії виник скандал через спільний проєкт Паралімпійського комітету та федеральних каналів напередодні Паралімпіади в Японії. Його назвали «Однією ногою в Токіо».

Багато людей відреагували з обуренням: така гра слів недоречна і ображає атлетів з певними вадами.

Проєкт виходить на каналах «Росія 24» та RT. Також посилання на нього є на сайті Паралімпійського комітету Росії.

Зокрема, ведуча Ксенія Собчак написала у своєму Telegram-каналі: «Росія 24, скажи, а ти не ох...ла? Тобі реально здається це смішним?».

Собчак і решті критиків дав відповідь Дмитро Ігнатов, блогер, ведучий та головний ідеолог шоу, який теж не має однієї ноги.

«Назву «Однією ногою в Токіо» придумав я. І вона дуже подобається всім моїм друзям-паратлетам і взагалі всім людям з інвалідністю. Вони пишуть, що це класна назва. Ми хочемо і будемо показувати людей з інвалідністю без сумної музики і сопливих коментарів», — написав Ігнатов у Instagram.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dmitry Ignatov (@dvignatov)

У резонансі, який здійнявся навколо дивної назви як для паралімпійського шоу, блогер звинуватив журналістів.

«Заварили цю кашу, звичайно, журналісти. Ця історія демонструє якість журналістики в нашій країні. Не розібравшись, почали щось писати, критикувати», — сказав Ігнатов виданню «Спорт-Експрес».

Він пояснив, що вкладав у назву кілька сенсів.

«У мене немає ноги, тому я — однією ногою в Токіо. Друге: ми не встигли акредитуватися, тому як журналісти ми в Токіо поки однією ногою, в підвішеному стані. Ну і, по-третє, вся російська делегація в підвішеному стані, тому що не до кінця зрозуміло, взагалі поїде команда або ні».

Ксенія Собчак відреагувала на пояснення. «Якщо жартують самі паралімпійці, а не «Росія 24», то претензії знімаються. Цей вид гумору я люблю!», — написала ведуча.

Паралімпійські ігри відбудуться у Токіо після звичайної Олімпіади — з 24 серпня по 5 вересня 2021 року.

Токійський готель вибачився за таблички «Лише для японців» на ліфтах