Офіційно: Окупанти звільнили Чорнобильську АЕС

 Російські війська покинули території Чорнобильської АЕС. Про це повідомляє Державне агентство з управління зоною відчуження 

«На поточний момент сторонніх осіб на майданчику Чорнобилької АЕС не перебуває», — йдеться у повідомленні.

Перед цим окупанти змусили український персонал станції підписати «Акт прийому та передачі ЧАЕС». У документі зазнається, що з 24 лютого по 31 березня російські військові «забезпечували надійну охорону та оборону» АЕС, а адміністрація станції не має до них претензій.

«Відповідні «офіційні» документи були підписані працівниками станції під примусом до фактичного завершення процесу», — наголосили в українському Держагенстві.

 Державне агентство України з управління зоною відчуження

В установі також повідомили, що вивід військ окупантів супроводжувався розграбуванням приміщень, викраденням техніки та інших цінних речей.

Подальші дії на території ЧАЕС будуть здійснені після проведення перевірки силами українських фахівців на наявність вибухових пристроїв.

При цьому Юрія Фомічева, мера Славутича, окупанти забрали з собою нацгвардійців, яких взяли в полон під час захоплення ЧАЕС у перші дні вторгнення .

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Здається, путін самоізолювався та карає радників — Байден