Офіційно: Rheinmetall будуватиме в Україні завод боєприпасів
Генштаб

Німецький оборонний концерн Rheinmetall оголосив, що отримав замовлення від України на повне технічне оснащення заводу з виробництва боєприпасів аж до введення в експлуатацію.

Про це повідомляє пресслужба Rheinmetall.

Передбачається, що роботи розпочнуться найближчим часом і будуть завершені протягом декількох років. Разом зі своїм українським партнером по спільному підприємству Rheinmetall також відповідатиме за експлуатацію заводу.

Точна вартість угоди не вказана, Rheinmetall лише вказує, що її вартість становить більше €100 млн.

Очікується, що виробництво боєприпасів на заводі розпочнеться протягом 24 місяців.

«Це замовлення підкреслює довіру до досвіду та виробничих потужностей Rheinmetall. Ми вдячні за можливість підтримати країну в її реіндустріалізації та зміцненні обороноздатності», — сказав генеральний директор Rheinmetall AG Армін Паппергер.

Зараз в Україні вживають заходів із підготовки необхідної інфраструктури.

Нагадаємо, що у квітні 2024-го главі оборонного концерну Rheinmetall Арміна Паппергера підпалили дачу на півночі Німеччини в місті Хермансбург за постачання зброї Україні

Відповідальність за підпал взяли на себе ліві радикали. Вони назвали компанію «одним із бенефіціарів так званого переломного моменту». Так канцлер Олаф Шольц називає війну в Україні.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Україна отримає ще 100 тис. артснарядів у межах чеської ініціативи