Офіційно стартували передвиборні перегони. До дня проведення місцевих виборів залишилося 50 днів

Від сьогодні почалася реєстрація кандидатів у мери українських міст, голів ОТГ та депутатів місцевих рад. Щоб забезпечити можливість кандидатам зареєструватися вже у перші дні передвиборчої гонки, на вихідних, 5 та 6 вересня, будуть працювати територіальні органи Державної казначейської служби України. Бо при реєстрації кандидату потрібно внести грошову заставу для участі у виборах, розмір якої залежить від того, куди саме він хоче балотуватися.

Докладніше про це у картках Chas News щодо місцевих виборів: Мандат усім нам

Пересічних же громадян ЦВК закликає змінити виборчу адресу, якщо потрібно, і перевірити себе у списку виборців, щоб 25 жовтня голосувати, а не нервувати.

Днем раніше Центральна виборча комісія затвердила розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на підготовку і проведення місцевих виборів на 1 млрд 908 млн грн. Також затверджено Розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виготовлення списків виборців та іменних запрошень для підготовки і проведення зазначених місцевих виборів на загальну суму 3 млн 657 тис. грн, — про це повідомляє офіційний сайт ЦВК.