Оформити статус безробітного тепер можна у Дії — Федоров

На порталі та у застосунку Дія тепер можна оформити статус безробітного.

Про це повідомив Михайло Федоров, міністр цифрової трансформації.

«Послуга доступна для українців, які втратили роботу під час війни та проживають на тимчасово окупованих територіях, або де ведуться активні бойові дії», — уточнив голова Мінцифри.

Після подачі заявки у Дії виплати по безробіттю будуть надходити на карту єПідтримка.

Як оформити статус безробітного у Дії (інструкція)

Як оформити послугу:

  • у застосунку оберіть меню Послуги та пункт Допомога по безробіттю, на порталі — послугу з отримання статусу безробітного: https://diia.gov.ua/services/otrimannya-statusu-bezrobitnogo
  • далі підтвердьте, що ви дійсно втратили роботу та не є студентом денної форми навчання;
  • після підтвердження даних оберіть місто та центр зайнятості, у якому хочете отримати статус;
  • за необхідності залиште свої паспортні та контактні дані, оберіть періодичність отримання виплат та картку єПідтримки, на яку буде нараховуватися допомога. Якщо ви не маєте картки, можете оформити віртуальну просто в застосунку;
  • уважно перевірте заяву ще раз та підтвердьте її.

Коли працівники центру зайнятості оброблять заяву, ви отримаєте push-сповіщення про це у застосунку або лист на електронну адресу, якщо оформили статус безробітного на порталі.

 

У Дії можна оформити соціальну допомогу для тих, хто втратив роботу під час війни Держава продовжує підтримувати і робить все можливе, щоб зараз допомогти кожному українцю. А команда Мінцифри працює над тим, щоб найважливіші соціальні послуги можна було отримати просто та зручно онлайн. Відтепер оформити статус безробітного можна на порталі та в застосунку Дія. Послуга доступна для українців, які проживають на тимчасово окупованих територіях, або де ведуться активні бойові дії. Як скористатися послугою: — у застосунку оберіть меню Послуги та пункт Допомога по безробіттю, на порталі — послугу з отримання статусу безробітного: https://diia.gov.ua/services/otrimannya-statusu-bezrobitnogo — далі підтвердьте, що ви дійсно втратили роботу та не є студентом денної форми навчання; — після підтвердження даних оберіть місто та центр зайнятості, у якому хочете отримати статус; — за необхідності залиште свої паспортні та контактні дані, оберіть періодичність отримання виплат та картку єПідтримки, на яку буде нараховуватися допомога. Якщо ви не маєте картки, можете оформити віртуальну просто в застосунку; — уважно перевірте заяву ще раз та підтвердьте її. І це все. Очікуйте, коли працівники центру зайнятості оброблять вашу заяву. Ви отримаєте push-сповіщення про це у застосунку або лист на електронну адресу, якщо оформили статус безробітного на порталі. Послуга розроблена за підтримки USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS»

Posted by Михайло Федоров on Friday, May 20, 2022

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В додатку «Дія» запрацювало «Дія.Радіо». Як ним користуватися