Оголені українки в Дубаї. Затриманим загрожує штраф та депортація — МЗС
Telegram

Напередодні в ОАЕ поліція заарештувала групу людей через участь у «непристойному відео, опублікованому в Інтернеті». Серед затриманих є й 12 українок.

Про це у коментарі виданню «#Букви» розповів речник МЗС Олег Ніколенко.

«Дубайська поліція затримала не одинадцять, як раніше повідомлялося, а дванадцять громадянок України. Сьогодні їх відвідав український консул», — розповів він.

За його словами, консул вже зустрівся із керівництвом департаменту кримінальних розслідувань Дубаю та обговорив деталі затримання українок.

«Правоохоронці підтвердили, що причиною затримання українок стало порушення норм моральної етики та поширення в соцмережах фото і відеоматеріалів непристойного характеру. Відповідно до законодавства ОАЕ, покаранням за скоєння такого правопорушення може бути штраф у розмірі близько 1300 доларів США з подальшою депортацією», — підкреслив прессекретар відомства.  

Ніколенко запевнив, що українок у слідчому ізоляторі тримають у прийнятних умовах. Їх всіх забезпечили їжею та необхідним медичним наглядом. Українське консульство в Дубаї підтримує зв’язок із рідними та тримає цю справу на контролі, додали в МЗС.

Напередодні в мережі опублікували фото та відео, на яких можна побачити понад 10 оголених жінок. Вони позують на балконі висотної будівлі у курортному районі Дубая. Згодом поліцейські Дубая заарештували зображених на фото людей.

Кримінальна оголеність. В ОАЕ за публічну ню-фотосесію поліція затримала 40 людей із РФ та Ізраїлю