Охоронця, який не відчинив двері підвалу поліклініки у Києві, засудили до чотирьох років тюрми
Офіс Генпрокурора

Охоронець «Центру первинної медико-санітарної допомоги №3» Вадим Мошкін, під час оголошення повітряної тривоги в Києві, у ніч проти 1 червня 2023, не відчинив двері укриття. Деснянський районний суд визнав його винним у залишенні у небезпеці, що призвело до смерті трьох осіб. Мошкіну оголосили вирок — чотири роки вʼязниці.

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора.

Вадим Мошкін не пустив людей в укриття лікарні під час балістичного обстрілу Києва 1 червня 2023 року. Тоді загинуло троє людей, серед них — 9-річна дівчинка.

Мошкін своєї вини не визнав. Його адвокат пояснював, що все відбувалося дуже швидко й чоловік просто не встиг відчинити двері в укриття.

Під час судового розгляду, як стверджує прокуратура, Мошкін постійно змінював покази щодо обставин події та причин, через які він не відкрив укриття — не встиг, не почув сигнал тривоги, не побачив людей.

Урешті обвинувачений повідомив суду, що приміщення лікарні взагалі не обладнано укриттям і він не був зобов’язаний його відкривати.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Суд арештував додаткові активи, що належали родичам Медведчука і Козака (фото)