Окупанти готують серйозну провокацію на Запорізькій АЕС, є загроза ядерній безпеці — «Енергоатом»

Російські окупанти, які перебувають на Запорізькій АЕС, планують «серйозну провокацію», щоб звинуватити українських працівників станції у зберіганні зброї на території станції.

Про це повідомляє «Енергоатом».

«Задля цього затримали кількох працівників і тортурами вимагають у них зізнання, точніше — оговорення себе, що нібито ще в березні у бетонні чаші охолоджувальних басейнів на ЗАЕС вони скинули якусь зброю: чи то вибухівку, чи то снаряди», — зазначають у компанії.

У підприємстві додають: якщо системи безпеки Запорізької АЕС залишаться без охолодження, це може загрожувати ядерній безпеці. До того ж такі роботи недоцільно проводити у теплу пору року через ризик перегріву та відмови обладнання.

Компанія застерігає, що найголовнішим залишається питання контролю дій окупантів, адже під виглядом «проведення перевірки» вони можуть накидати у бетонні чаші все що завгодно: вибухівку, нерозірвані снаряди або іншу зброю. А потім звинуватити у цьому працівників ЗАЕС чи її захисників та зробити це формальним приводом для запрошення на станцію МАГАТЕ й представлення цих «фактів».

В «Енергоатомі» наголошують, що будь-яка зброя, знайдена на території ЗАЕС,  це зброя окупантів, яку вони використовують для вчинення ядерного тероризму та погроз усьому світові  новою страшною катастрофою.

Раніше Chas News повідомляв, як ворожа ракета знову критично низько пролетіла над АЕС.

«Додамо ППО та протитанковий захист». «Енергоатом» посилить захист усіх АЕС