Окупанти хочуть підкупом зібрати «свідчення» про «злочини» ЗСУ в Маріуполі — радник мера

Росія в Маріуполі готує масову підробку «свідчень свідків», які мають показати що місто знищили українські військові.

Про це розповів Петро Андрющенко, радник міського голови.

Для проведення цієї операції окупанти оголосили початок реєстрації на компенсацію за знищене житло та/або втрату члена родини. За житло – 500 тис. рублів (орієнтовно $7 тис.) , за загиблого члена родини – 3 млн. рублів. (орієнтовно $46 тис.)

Заяви на компенсацію приймають у приміщенні школи №9. Однак при їх поданні вимагають вказати, що майно «було знищено українськими військовими», а близьких «вбито українською армією». А у разі відмови окупанти кажуть, що компенсацію сплачувати не будуть.

«З урахування психологічного тиску та стану інформаційної блокади маріупольці в надії подають заяви з відповідними примітками. У підсумку, росія отримує десятки тисяч власноруч складених письмових «свідчень» про «звірства української армії»», — розповів Андрющенко.

Отриманні таким чином «свідчення» окупанти хочуть використати для впливу на міжнародну думку, зокрема через розголос у російських пропагандистських ЗМІ, які працюють у ЄС.

При цьому, наголошує Андрющенко, у реальності компенсацію росіяни виплачувати не будуть. Оскільки на виконання цих обіцянок потрібно не менш $2,5 млрд, що при поточному стані економіки росії неможливо.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Радник мера назвав «чотири вершники Апокаліпсису», що вбивають людей у Маріуполі