Окупанти хочуть прикрити свій провал на Херсонщині ударом по Каховській ГЕС — ISW

Окупанти створюють інформаційні умови, щоб виправдати свій відступ на Херсонщині, для цього вони хочуть атакувати Каховську гідроелектростанцію під чужим прапором.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).  

Російське військове керівництво, вочевидь, зробило висновки з попередніх невдач на Харківщині і намагається пом'якшити наслідки нездатності захиститися від ще одного успішного українського наступу.

Зараз російська влада, ймовірно, створює інформаційні умови для виправдання відступу росії та значних територіальних втрат у Херсонській області.

Аналітики нагадали слова командувача окупаційними військами росії в Україні сергія суровікіна про те, що російське керівництво має ухвалити «важкі рішення» стосовно Херсонської області та оголошену керівником російської окупаційної адміністрації у Херсонській області володимиром сальдо «евакуацію».

«Заяви Суровікіна та Сальдо, ймовірно, є спробою створити інформаційні умови для повного відступу Росії за Дніпро, що передасть місто Херсон та інші значні території Херсонської області українським військам», — йдеться у повідомленні.

Російські військові можуть вважати, що прорив дамби прикриє їхній відступ з правого берега Дніпра і зупинить або затримає  українське просування. Суровікін заявив, що отримав інформацію про те, що Київ має намір завдати удару по дамбі Каховської ГЕС, що, за його словами, спричинить руйнівну повінь у Херсонській області. Сальдо повторив цю заяву і попередив, що українські сили мають намір завдати удару вище за течією від Херсона.

ISW пише, що Кремль може використати таку атаку, щоб затьмарити новини про свій вже третій принизливий відхід. Також така атака сприяла б російській пропаганді, яка намагається виставити Україну терористичною державою.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Суровікін говорить про непросту ситуацію на Херсонщині, а Сальдо оголосив «евакуацію»