Окупанти контролюють 70% Сєвєродонецька — Гайдай

Російські війська продовжують наступ у Сєвєродонецьку і вже контролюють близько 70% міста.

Про це Сергій Гайдай, голова Луганської ОВА, розповів Sky News.

Він визнав, що захоплення Сєвєроднецька, який останні вісім років виконував роль обласного центру, буде використовуватися у російській пропаганді, проте додав, що місто немає великого стратегічного значення.

«Мені здається, а я людина не військова, що немає сенсу втрачати багато солдатів, щоб відбити місто, яке не має військово-стратегічного сенсу. У військовому сенсі місто не має значення, тому що, наприклад, в сусідньому місті Лисичанську височин більше, і позиції військових будуть кращі», — сказав він.

В ефірі національного телемарафону Гайдай наголосив, що небезпеки оточення військових у Сєвєродонецьку немає і вони можуть маневрувати.

При цьому місто повторило долю Рубіжного та Попасної, які окупанти фактично знищили. За словами голови ОВА, критична інфраструктура зруйнована на майже 100%, пошкоджено 90% житлового фонду, з них 60% — критично, тобто не підлягає відновленню.

Через постійні обстріли гуманітарні вантажі до Сєвєродонецька завезти неможливо, як і евакуювати людей.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Сєвєродонецьку росіяни обстріляли цистерну з азотною кислотою (фото)