Окупанти користуються топографічними картами 1969 року — СБУ (фото)

Принаймні частина російських командирів, які вторглися в Україну, користувалися топографічними картами 1969 року.

Про це свідчать документи російського мотострілецького батальйону 138-ї гвардійської мотострілецької бригади, які СБУ вилучила на місці його дислокації у Харківської області.

На цих картах, зокрема, повністю відсутній Салтівський житловий масив Харкова, а також Трав'янске і Муромське водосховища, які з'явилися у 1970-ті роки.

карта росія

А державний кордон між Україною і росією намальований кульковою ручкою, оскільки на картах його взагалі не було.

топографічна карта армія рф

При цьому ці карти мають сучасні реєстраційні номери і навіть гриф секретності.

Навігаційним забезпеченням 138-ї мотострілецької бригади рф займалися Топографічна служба Західного військового округу рф на чолі з полковником зс рф Олексієм Красновим, а також Центр геопростірної інформації і навігації рф. 

В СБУ нагадують, що напередодні повномасштабного вторгнення в Україну ці підрозділи святкували 210-ту річницю топографічної служби росії і заявляли, що вони забезпечують російське військове командування «найсучаснішими картами», виготовленими нібито за допомогою «найновітніших пересувних навігаційно-геодезичних комплексів».

Що ж до підрозділу, який користувався старими картами, то його було знищено ЗСУ наприкінці березня біля Харківської кільцевої дороги на Старосалтівському напрямку.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія знову обстріляла міст через Дністровський лиман