Окупанти можуть влаштувати «суд» над «азовцями» 24 серпня — мер

Російські окупанти можуть провести показове «судилище» над полоненими захисниками Маріуполя на День Незалежності. Про це заявив мер міста Вадим Бойченко.

За його словами, це показовий акт помсти. Росіяни за відсутності успіхів на фронті планують показати хоч якусь «перемогу». Крім того, того таким чином вони збираються дестабілізувати українців.

«Це судилище є військовим злочином. Адже були конкретні домовленості з Червоним Хрестом та ООН щодо полонених, які склали зброю. Сторони погодилися, що полонених не будуть судити та вони будуть їхати виключно в бік України. росіяни перекреслили усі домовленості, яких було досягнуто», — наголосив Бойченко.

Незаконний «трибунал» над «азовцями» збираються провести у підвалі Маріупольської камерної філармонії — чи не єдиної уцілілої у місті будівлі, що здатна вмістити багато людей. Для цього окупанти ремонтують приміщення і вже змонтували залізні клітки для полонених.

Ватажок бойовиків «днр» денис пушилін заявив, що «трибунал» планують провести до кінця літа. Раніше від нього та його поплічників неодноразово звучали плани засудити полонених до страти.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Набір в новий підрозділ»: росіяни проводять приховану мобілізацію в Маріуполі