Окупанти на сході Запорізької області провели «голосування за днр» (відео)

Окупанти у селищі Розівка Запорізької області провели постановочні «народні збори», які нібито від імені місцевих жителів вирішили приєднати колишній Розівський район до «днр».

Відео «голосування» спочатку оприлюднили російські пропагандисти. А згодом ватажок бойовиків «днр» денис пушилін заявив, що «не залишить поза увагою цей запит», але питання «зміни кордонів» буде вирішуватися пізніше.

Деталі проведення фейкових зборів розповів Артур Крупський, голова адміністрації Пологівського району, до якого в результаті адміністративної реформи в 2020 році увійшов Розівський район.

Росіяни окупували Розівку ще 2 березня і з того часу проводили роботу з місцевим населенням — робили перепис, вивішували прапори «л/днр», організовували візити ватажків бойовиків.

За словами Крупського, окупанти заманили у місцевий будинок культури кілька місцевих жителів, переважно похилого віку, та переселенців з Маріуполя. На збори їх викликали під приводом обговорення питання виплати пенсій та з'ясування нагальних соціально-побутових потреб.

«Насправді ж людям озвучили так званий меморандум за те, щоб провести вибори нового «мера», якогось «активу села», а потім і про звернення до так званої республіки ДНР про приєднання, поки не буде захоплено Запоріжжя. Залякані люди під дулом автоматів змушені були голосувати за незрозумілі речі, що знаходяться за рамками правового поля України», — розповів глава РДА.

Крупський додав, що в облдержадміністрації знають імена усіх колаборантів і вже направили заяви до СБУ та поліції.

 

Проведений окупантами как званий "референдум" у Розівці є незаконним Свою позицію з приводу дій російських окупаційних...

Posted by Запорізька обласна державна адміністрація on Tuesday, April 19, 2022

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Задля «референдуму» росіяни хочуть обстріляти Херсон і звинуватити в цьому ЗСУ