Окупанти наближаються до Покровська, місцеві мають тиждень-два на евакуацію — МВА
DeepState

У Покровську на Донеччині зросли темпи евакуації, щодня з міста виїжджає 500-600 людей. У місцевих залишається до двох тижнів для того, щоб спокійно евакуюватися.

Про це в ефірі «Радіо Свобода» розповів глава Покровської МВА Сергій Добряк.

За його словами, Покровський напрямок залишається однією з найбільш гарячих ділянок фронту. Враховуючи просування окупантів, жителі Покровська мають тиждень-два на евакуацію у «спокійному режимі». Водночас місцева влада припускає закликає людей виїжджати якнайшвидше, адже, ймовірно, скоро роботу сервісів та комунальних служб доведеться припинити.

«На сьогодні поки що в Покровську працює все, всі сервіси, повністю. Тобто, і вода, і електрика, і газ, і комунальний транспорт їздить. І магазин, ринки, банки, суд, ДМС, ЦНАП. Поки що працює все. Але ми розуміємо, що тиждень там буде згортатися потихеньку», — заявив Добряк.

Також глава МВА додає, що вже цього тижня у місті можуть запровадити примусову евакуацію дітей.

«В нас було 13 700 дітей до повномасштабної війни. Зараз в громаді залишається ще 4 788 дітей, тобто третина ще залишається… Я думаю, що ми дійдемо до того на цьому тижні, що в нас буде теж примусовий вивіз дітей», — каже Добряк.

Напередодні він повідомляв, що росіянам залишилось до околиць міста до 11 км.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Карта бойових дій в Україні станом на 19 серпня 2024 року