Окупанти обстріляли Краматорськ: влучили у готель, де проживали іноземні журналісти (оновлено)

В ніч на 25 серпня російські війська обстріляли Краматорськ у Донецькій області. Окупанти поцілили в готель, унаслідок чого постраждали три людини.

Про це заявив Вадим Філашкін, очільник Донецької ОВА.

За його словами, усі троє постраждалих — журналісти, громадяни України, США та Великої Британії. Під завалами будівлі перебуває щонайменше одна людина.

Окрім цього, росіяни пошкодили багатоповерхівку, розташовану поряд. На місці працюють органи влади, поліція і рятувальники. Наразі триває розбір завалів і рятувальна операція.

 За даними правоохоронців та рятувальників росіяни атакували Краматорськ балістичними ракетами «Іскандер-М».

Оновлено 12:46

Внаслідок обстрілу постраждала польська журналістка Моніка Андрушевська, яка висвітлює війну рф проти України.

Вона проїжджала автомобілем поруч з місцем ракетного удару, пише видання Polsat News.

«Моя перша особиста кров, пролита за Україну — якраз на День Незалежності. Після 10 років війни. Іскандер поруч зі мною… Ти просто їздиш по місту. Просто живеш. Просто дихаєш. Цього достатньо, щоб росіяни спробували тебе вбити» — написала журналістка у соцмережах.

Вона також опублікувала фото свого розбитого автомобіля.

Оновлено 14:05 

Агентство Reuters повідомило, що внаслідок обстрілу постраждали його журналісти. Відомо, що в готелі у Краматорську зупинилась команда Reuters з шести людей.

«Один наш колега вважається зниклим безвісти, ще двоє доставлені в лікарню для надання медичної допомоги», — йдеться у заяві видання.

Пізніше очільник Донецької ОВА підтвердив, що усі постраждалі - журналісти Reuters, громадяни України, США, Латвії та Німеччини. Також, імовірно, під завалами перебуває журналіст з Великої Британії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Окупанти з артилерії обстріляли супермаркет у Костянтинівці — відомо про 14 загиблих (фото, оновлено)