Окупанти обстріляли вантажівку Червоного Хреста на Донеччині, є загиблі та поранені (оновлено)

У четвер, 12 вересня російські окупанти обстріляли автомобілі гуманітарної місії Міжнародного комітету Червоного Хреста. Троє українців, які були штатними працівниками МКЧХ, загинули.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець та президент України Володимир Зеленський.

«Сьогодні окупант завдав удару по машинах гуманітарної місії Міжнародного комітету Червоного Хреста в Донецькій області», — повідомив президент.

Водночас Лубінець зазначив, що про обстріл уже відомо, але МКЧХ, так само як і МФЧХ — мовчать.

«Жодної реакції, засудження чи висловлення співчуття! Таким чином це мовчання лише прикриває злочинну політику РФ! МКЧХ має офіційно і публічно визнати порушення Росією норм Женевських конвенцій!», — наголосив він.

Зеленський також додав, що станом на зараз відомо про двох поранених та трьох загиблих.

«У цій війні все абсолютно очевидно: Росія несе зло, Україна захищає життя. І якщо хтось хоче чути «обидві сторони», то в Росії це сприймають лише як дозвіл убивати далі. Світ повинен реагувати жорстко й принципово. Не можна залишатися байдужим — і країнам, і міжнародним організаціям», — підкреслив він.

Оновлено 17:33

Міжнародний комітет Червоного Хреста відреагував на смерть співробітників своєї гуманітарної місії.

«Я найрішучіше засуджую напади на співробітників Червоного Хреста. Це неприпустимо, що під обстріл потрапило місце роздачі допомоги. Сьогодні наші серця розбиті, ми оплакуємо втрату наших колег і піклуємося про поранених», — сказала президент МКЧХ Мірʼяна Споляріч.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Омбудсмен вимагає розслідувати діяльність Російського Червоного Хреста