Окупанти обстрілювали Харків ракетами не російського виробництва — ОВА

Під час останніх атак російські окупанти використали для обстрілу Харкова ракети, які не були виготовлені на території рф.

Про це на брифінгу розповів голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За його словами, наразі вдалося встановити, що окупанти випустили балістичні ракети «Іскандер-М».

«Ми зараз проводимо всі необхідні дослідження, щоб встановити країну-виробника. Попередньо скажу, що маркування стерте з цих ракет. Однак те, що ми можемо побачити, країна-виробник — це не російська федерація, скажімо так. Коли буде вже точніша інформація від Генштабу, нашої розвідки, ми про це повідомимо одразу», — сказав він.

4 січня у США заявили, що мають інформацію про те, що Північна Корея передала рф партію балістичні ракети і їх вже застосували для ударів по Україні. Водночас речник повітряних Сил Юрій Ігнат сказав, що Повітряні сили ЗСУ не можуть підтвердити, що росія вже використала ці ракети.

«Ракета летить — це точка на радарах. Балістика падає, на маленькі шматочки розлітається, і спробуй там встановити, чим вони вдарили. Точно, що балістика, а яка балістика, чия ракета – треба розбиратись. Поки що у нас даних немає про те, що використані такі ракети…Думаю, що озброєння, яке є у них, беремо ту ж КНДР, багато там чого радянського, багато технологій передав ще СРСР. Можливо, навіть ідентичне. Тому очікувати чогось новішого навряд варто. Від того ж таки «Іскандера», можливо, відрізняється чимось, але не надто», — заявив Ігнат в ефірі телемарафону.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустить.

Наступ рф на Харківщину: у ГУР та ОВА відреагували на матеріал The Telegraph