Окупанти перекидають додаткові бригади на Харківщину, але для прориву їх недостатньо — Сирський

Росіяни продовжують нарощувати війська на напрямку головного удару Стрілеча — Липці та в районі Вовчанська на Харківщині.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Туди вони перекидають додаткові полки і бригади з інших напрямків та з полігонів. Втім, цих сил зараз недостатньо для повномасштабного наступу і прориву української оборони.

Головнокомандувач зазначив, що дії ворога ускладнені посиленням Сил оборони на напрямку. Створення резерву боєприпасів також забезпечило ефективне ураження противника та зниження його наступальних можливостей.

«Тому ворог перейшов до тактики ураження наших позицій вогнем артилерії та ударами КАБів. В цих умовах першочергове значення набуває фізичне знищення літаків-носіїв КАБів, БПЛА розвідників та корегувальників вогню, захист РЕБом своїх військ, маскування та використання макетів», — розповів Сирський.

Зараз першочергово вживають невідкладні заходів щодо удосконалення системи управління протиповітряної оборони, її автоматизації та поєднання з вогневими засобами сухопутних військ в комплексі з системою РЕБ.

Також Сирський заслухав кожного командира по готовності до активних дій, прийняв рішення щодо проблемних питань, перевірив практичну роботу командира батальйону зі знищення вогневої позиції противника.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.