Окупанти почали новий потужний штурм Соледару — Міноборони

Сьогодні, 9 січня, після перегрупування ворог розпочав новий потужний штурм Соледару на Донеччині.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, окупанти задіяли велику кількість штурмових груп, які сформовані з найкращих резервів «вагнерівців».

«Ворог наступає буквально по трупах своїх же солдатів, масовано застосовує артилерію, системи залпового вогню та міномети, накриваючи вогнем навіть власних бійців», — зазначила Маляр.

За даними Генштабу ЗСУ, на Сіверському та Слобожанському напрямках окупанти обстріляли позиції українських військ та цивільні об’єкти в районах населених пунктів Бучки Чернігівської області; Старикове, Шалигіне, Волфине, Басівка і Петрушівка на Сумщині та Стрілеча, Зелене, Амбарне і Гатище Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках ворог здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та артилерії по районах 16 населених пунктів. Зокрема, Дворічна, Куп’янськ, Кислівка, Котлярівка і Крохмальне на Харківщині та Стельмахівка, Макіївка, Площанка і Діброва Луганської області.

На Бахмутському напрямку під обстріли потрапили понад 15 населених пунктів. Зокрема, Спірне, Берестове, Білогорівка, Соледар та Бахмут Донецької області.

На Авдіївському напрямку окупанти гатили поблизу Авдіївки, Веселого, Невельського, Красногорівки, Георгіївки, Мар’їнки та Новомихайлівки на Донеччині.

На Новопавлівському напрямку росіяни обстріляли Времівку, Велику Новосілку та Вугледар Донецької області.

На Запорізькому напрямку вогневого впливу зазнали райони 13 населених пунктів.  Серед них — Зелене Поле і Новопіль на Донеччині та Гуляйполе, Чарівне, Щербаки і Степове Запорізької області.

На Херсонському напрямку від обстрілів постраждала цивільна інфраструктура Чорнобаївки, Антонівки, Херсона та Золотої Балки. 

Зазначають, що у Нижніх Сірогозах Херсонської області, так звана прокуратура окупаційної влади з 9 січня розпочала «націоналізацію» місцевих підприємств.

Також у Генштабі повідомили, що окупанти продовжують зазнавати втрат. Так, до міської лікарні Лисичанська Луганської області, тільки за перший тиждень цього року, доправили до 300 окупантів.

За добу Українська авіація завдала 17 ударів по районах зосередження загарбників та три удари по позиціях ЗРК ворога. Підрозділи ракетних військ та уразили пункт управління та район зосередження живої сили окупантів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія та Білорусь нагнітають, але провокацій біля кордону немає — ДПСУ